- 20 Mart – EŞİK olarak tüm siyasi partileri toplumsal cinsiyete dayalı şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele etmeye ve temel hak ve özgürlüklerini kullanmak, demokratik bir hukuk devletinde eşit, özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek isteyen herkesi İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırdık.
- 20 Mart’tan başlayarak muhalefet partilerinin TBMM’den yasa çıkarmadan, tek başına Cumhurbaşkanı kararıyla sözleşmeden çıkılamayacağını hep birlikte TBMM’de ortak bir basın açıklamasıyla iktidara ve tüm topluma açıklamaları için çağrıda ve görüşmelerde bulunduk.
- Basın ve sosyal medya aracılığı ile uluslararası kamuoyunu ve kadın örgütlerini bilgilendirdik, dayanışma mesajları yayınlamaları için çalıştık.
- 23 Mart– Kırmızı Biber Derneği’nin BM Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları çerçevesinde düzenlediği İstanbul Sözleşmesine Yönelik Saldırılar ve Devam Eden Kadın Hakları Mücadelesi panelinde Bulgaristan, Polonya ve ABD ile birlikte İstanbul Sözleşmesi’nden çıkış sürecini değerlendirdik.
- 25 Mart- Avrupa Konseyi’ne, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme girişiminin iç hukuk sistemine aykırı olduğunu belirterek, yapılan bildiriminin yasallığını ve uluslararası hukuk açısından etkilerini incelemesi için çağrıda bulunduk.
- 15 Nisan- 7. Meclis İzleme raporu ile sözleşmeden çıkış konusunun TBMM’de ele alınma sürecini raporladık
- 17 Nisan – İstanbul Sözleşmesi’nden çıkış girişimi ve Türkiye’deki kadın haklarına yönelik diğer saldırılar konusunda Prof. Dr. Deniz Kandiyoti ile “Ne yapmalı” konulu bir konferans dizisi başlattık.
- 10 Mayıs- İl il milletvekilli izleme çalışmalarını başlattık.
10 Mayıs 2021
EŞİK – Eşitlik İçin Kadın Platformu